Cat vor costa cele 24 de avioane de lupta F16 la mana a doua pe care le cumpara Romania

Postat la 24 martie 2010 39 afişări

La propunerea ministrului Apararii, Gabriel Oprea, CSAT a decis, ieri, sa inainteze Parlamentului spre aprobare solicitarea de achizitie a 24 de avioane de lupta multirol americane F16, aflate in acest moment in dotarea armatei SUA. Aparatele F16 vor inlocui avioanele de lupta rusesti MIG 21 Lancer, produse intre anii 1958 - 1985 si modernizate in 1992.

Argumentul principal in favoarea achizitiei de F16- Lockheed Martin second-hand, in dauna competitorilor Eurofighter Typhoon sau Gripen-SAAB a fost… saracia. "Romania nu dispune de resursele financiare necesare pentru achizitionarea unor avioane multirol noi", se arata in comunicatul CSAT, postat pe site-ul Presedintiei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
militar,
F16,
aparate,
achizitie,
lupta,
armata,
dotare
/actualitate/afaceri/cat-vor-costa-cele-24-de-avioane-de-lupta-f16-la-mana-a-doua-pe-care-le-cumpara-romania-5772331
5772331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.