Cat de greu este sa incepi o afacere in Romania, Bulgaria sau Ungaria

Postat la 05 noiembrie 2010 58 afişări

Romania se claseaza pe locul 56, in topul celor 183 de economii analizate in raportul "Doing Business 2011" realizat de Banca Mondiala, cu o pozitie mai jos fata de editia anterioara a clasamentului.

Motivul pentru care Romania a coborat un loc in clasament este legat de impozitul minim. "Romania a introdus modificari fiscale, inclusiv un nou impozit minim pe profit, care a facut ca plata impozitelor sa fie mult mai costisitoare pentru companii", arata raportul citat. "Majorarea TVA este nimic in raport cu impozitul minim. In criza nu-i taxezi pe cei ce fac pierderi", a declarat pentru gandul Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). Topul arata ca Romania este depasita, in ce priveste conditiile de afaceri, printre altele, de Bulgaria, Peru sau Kirgistan.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Romania,
Bulgaria,
Ungaria,
clasament,
afaceri
/actualitate/afaceri/cat-de-greu-este-sa-incepi-o-afacere-in-romania-bulgaria-sau-ungaria-7692850
7692850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.