Bursă. Romcab primeşte o cerere de intrare în faliment de la Meinhart Kabel Oestereich, societate austriacă de la care are de recuperat datorii de 21 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 iunie 2024 226 afişări

Bursă. Romcab primeşte o cerere de intrare în faliment de la Meinhart Kabel Oestereich, societate austriacă de la care are de recuperat datorii de 21 mil. euro

Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat marţi, printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti, că grupul austriac Meinhart Kabel Oestereich GmbH a depus o cerere de intrare în faliment a societăţii la Tribunalul Specializat Mureş.

„Arătăm că între cele două societăţi există datorii reciproce, ROMCAB SA având de recuperat, în baza raporturilor comerciale, suma de 21,012,986.84 euro”, reiese din raportul de la BVB.

Acţiunile MCAB au pierdut 30% de când compania a declarat că acţionarul majoritar Sadalbari a intrat în faliment. De asemenea, în aprilie, conducerea Romcab a menţionat că există posibilitatea ca societatea să intre în faliment în următorul trimestru.

Romcab are o evaluare bursieră de circa 35 de milioane de lei, după ce acţiunile s-au depreciat cu 57% anul acesta şi cu 69% în ultimele 12 luni, pe rulaje de 1,1 milioane, respectiv 1,8 milioane de lei.

Societatea a raportat pentru anul trecut afaceri de 477 milioane de lei, în scădere cu 75% faţă de 2022, şi un profit de 16 milioane de lei, minus 76%. În T1/2024, Romcab a înregistrat pierderi nete de 36,6 milioane de lei, de la un rezultat net negativ de 1,76 milioane în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Capitalul social al grupului este controlat în proporţie de 89,8% de Sadalbari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.