Bioetanol de la Tesco

Postat la 07 octombrie 2007 8 afişări

Lantul britanic de retail Tesco a inregistrat vanzari mult peste asteptari pentru carburantul bioetanol E85 la prima sa benzinarie din Ungaria, deschisa la un hipermarket din Budapesta. In mai putin de o luna dupa deschiderea de la 3 septembrie s-au vandut 3.500 de tone, intreaga cantitate solicitata initial, astfel incat a fost nevoie de o noua comanda.

Carburantul contine 85% bioetanol si 15% benzina. Pretul de vanzare este semnificativ mai redus decat la carburantii obisnuiti, deoarece taxele se aplica doar pentru continutul de benzina, bioetanolul fiind scutit de taxe. Astfel, un litru de bioetanol E85 se vinde cu 0,85 euro. Pretul mediu pentru un litru de benzina in Ungaria este de 1,11 euro, iar al unuia de motorina - 1,05 euro. Majoritatea cumparatorilor de bioetanol au fost posesorii modelelor Flexi Fuel, produs de Ford, si BioPower, realizat de Saab. Noul carburant a fost testat si de motociclisti. Tesco a deschis a patra statie de bioetanol din Ungaria, dar prima din Europa Centrala si de Est ridicata in cadrul unui hipermarket.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bioetanol,
Tesco,
benzinarii,
Ungaria
/actualitate/afaceri/bioetanol-de-la-tesco-947670
947670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.