Basescu: "Sunt convins ca un profesor debutant isi poate gasi usor solutii sa traiasca mai bine"

Postat la 05 august 2010 40 afişări

Viata inseamna o lupta, atat pentru implinire profesionala, cat si pentru satisfacerea nevoilor, iar un profesor debutant isi poate gasi usor solutii sa traiasca mai bine, in conditiile in care orice angajat are in primii ani de activitate un salariu mic, a afirmat presedintele Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni la TVR.

Seful statului a comparat situatia unui profesor debutant cu salariu mic - caz adus in discutie de moderatoarea emisiunii - cu cea a unui medic aflat tot la inceput de cariera, conchizand ca oricum profesorul este platit de aproape doua ori mai bine pe ora decat medicul, avand in vedere ca primul are doar 16 ore de lucru pe saptamana in scoala si ca are doua luni de concediu pe an. "Trebuie sa fim rezonabili cu ceea ce cerem", a adaugat Basescu, comentand plangerea profesorului ca e platit prost.

Presedintele a adaugat ca el insusi avea, la inceputul carierei, "un salariu mai mic decat femeia de serviciu de la Navrom", dar dupa 30 de ani, acum ca presedinte a ajuns la un salariu de 6.000 de lei. "Orice roman poate sa aspire la functia de presedinte", a completat in gluma Traian Basescu.

Conform ultimelor date ale Institutului National de Statistica, salariul mediu net in luna iunie era in invatamant de 1.464 de lei, iar in sanatate si asistenta sociala de 1.298 de lei. Fata de luna mai, salariile in invatamant au scazut cu 2,1%, iar in sanatate si asistenta sociala s-au redus cu 1,7%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/basescu-sunt-convins-ca-un-profesor-debutant-isi-poate-gasi-usor-solutii-sa-traiasca-mai-bine-6775774
6775774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.