Avantaj Vienna Insurance

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Compania austriaca de asigurari Vienna Insurance Group si-a consolidat pozitia de lider pe piata de profil din Romania, dupa ce a cumparat inca 20% din actiunile Asirom, ajungand astfel la o participatie de 50,2%, ceea ce o obliga sa lanseze oferta publica pentru preluarea integrala a companiei in termen de doua luni. Actiunile au fost cumparate saptamana trecuta de pe piata de capital pentru ceva mai mult de 29 de milioane de euro.

Vienna Insurance a intrat in capitalul Asirom in iulie, preluand 30% din titluri de la fostul actionar majoritar, omul de afaceri Ioan Niculae, pachet pentru care a platit 47 de milioane de euro.

Austriecii mai detin in Romania inca patru companii de asigurari - Omniasig, Omniasig Life, Unita si Agras (care ar putea fi insa vanduta sau inchisa, conform Vienna Insurance). Asirom ocupa, dupa primele sase luni, locul al patrulea pe piata asigurarilor generale si al cincilea pe piata asigurarilor de viata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vienna Insurance,
Omniasig,
Unita,
Agras
/actualitate/afaceri/avantaj-vienna-insurance-1036553
1036553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.