Asics intra pe piata locala prin franciza

Postat la 23 aprilie 2008 247 afişări

Retailerul Gipo, importatorul oficial al brandului japonez de echipament sportiv Asics, a investit peste 80.000 de euro in primul monobrand Asics din tara, deschis in centrul comercial Baneasa.

Spatiul de vanzare are 50 mp, care au fost amenajati conform conceptului de retail al furnizorului japonez. "In trei ani speram sa avem o retea de zece magazine Asics. Vom deschide monobranduri in prinicpal in centrele comerciale mari care urmeaza sa fie inaugurate in Capitala, dar si in restul tari", precizeaza Horia Galateanu, directorul general al Gipo.

Din 2006, de cand a fost preluata de fondul de investitii Gemisa, Gipo s-a dezvoltat pe patru directii: pescuit si vanatoare, sport, camping si gradinarit, dintre care segmentul de produse de pescuit si vanatoare inseamna in jur de jumatate din afacerile companiei. "Sportul va deveni a doua mare divizie din cadrul Gipo. Suntem in plin proces de fuziune cu o alta firma din Gemisa - Sport Distribution Group, care a adus marca Diadora pe piata locala", sustine Galateanu.

Sport Distribution Group, care anul trecut a inregistrat afaceri de 1,6 milione de euro, opereaza deja trei magazine Diadora, doua in Bucuresti si unul in Pitesti.

In noul format, tinta Gipo pentru urmatorii trei ani vizeaza afaceri de 50 de milioane de euro, de peste trei ori mai mult decat obiectivul de circa 15 milioane de euro fixat pentru anul in curs.

Anul trecut, Gipo a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de peste 62%, paana la la 8,1 mil.euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
echipament sportiv,
Asics
/actualitate/afaceri/asics-intra-pe-piata-locala-prin-franciza-2580671
2580671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.