Asesoft Net: Afaceri de aproape 850.000 de euro anul acesta

Postat la 15 martie 2010 66 afişări

Asesoft Net, divizie a grupului Asesoft care opereaza printre altele comparatorul de preturi ShopMania, estimeaza pentru acest an o crestere de 15-20% a afacerilor.

In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 700.000 de euro, in crestere cu 50% fata de nivelul din 2008, din care aproximativ 65% au insemnat venituri generate de portalul ShopMania, potrivit lui Arthur Radulescu, directorul general al Asesoft Net. Alte 25 de procente din veniturile companiei au provenit din proiectele web realizate pentru clienti externi, in timp ce restul de 10% a fost obtinut prin intermediul altor proiecte, de valorificare a contractelor publicitare incheiate pentru celelalte site-uri pe care le opereaza Asesoft Net (InfoPortal.ro, Autoraid.ro, Filmoteca.ro si Bascalie.ro).

Reteaua ShopMania a fost extinsa anul trecut si in Cehia si Slovacia, insumand in prezent 26 de tari unde efectueaza comparatii de preturi pentru produse online. In Romania, traficul mediu a fost in 2009 de 80.000 de vizitatori unici pe zi. "Daca in Romania veniturile obtinute prin vanzarea de spatiu publicitar pe site-ul ShopMania s-a mentinut la un nivel constant, in celelalte 25 de tari, in care portalul este prezent cu versiuni customizate, site-ul a inregistrat cresteri, ajungand chiar la dublarea incasarilor in state precum Franta, Italia si Marea Britanie", sustine Radulescu.

Pentru 2010, Asesoft Net mizeaza ca piata de servicii online va continua sa creasca, cu focus in zona serviciilor de aplicatii mobile, in conditiile cresterii vanzarilor de smartphone-uri.

In ce priveste compania, Radulescu estimeaza pentru acest an o crestere cu 15-20% a afacerilor, in conditiile in care investitiile in ShopMania se vor mentine la un nivel similar celui din 2009. "Exista in continuare o zona neacoperita pe partea de servicii online si, de asemenea, un potential ridicat pe partea de aplicatii pentru telefoane mobile, unde este posibil sa lansam anumite proiecte in cursul acestui an", a declarat Arthur Radulescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Asesoft Net,
online,
ShopMania
/actualitate/afaceri/asesoft-net-afaceri-de-aproape-850-000-de-euro-anul-acesta-5745946
5745946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.