Arieratele statului au urcat la 1,6-1,7 miliarde de euro

Postat la 02 mai 2010 19 afişări

Arieratele bugetului general consolidat au urcat la 1,5 miliarde lei in decembrie 2009, de la 1,08 miliarde lei in 2008 si trebuie să fie reduse pana la finele acestui an la 480 de milioane lei, potrivit scrisorii suplimentare din februarie la acordul stand-by încheiat de Romania cu FMI.

"Acum suntem undeva inspre 1,6-1,7 miliarde de lei (cu nivelul arieratelor - n.r.). (...) Plata tuturor datoriilor de anul trecut ar reduce consistent capacitatea investitionala noua din acest an. Statul plateste datoriile. Am platit mult din datoriile de anul trecut", a spus Vladescu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminică la Pro TV.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca Guvernul va solicita FMI in discutiile privind a patra evaluare a acordului stand-by o noua derogare de la tinta datoriilor restante pe care statul trebuie sa le achite de la buget, care nu a fost indeplinita nici în primul trimestru din acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arierate,
vladescu,
fmi,
acord stand-by,
derogare
/actualitate/afaceri/arieratele-statului-au-urcat-la-1-6-1-7-miliarde-de-euro-6081645
6081645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.