APRIL: Piata lactatelor a scazut cu 5% in primele 3 trimestre

Postat la 16 noiembrie 2009 16 afişări

Vanzarile de produse lactate au scazut in primele 9 luni ale anului cu 5%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, recuperand din reculul de 20% inregistrat in primul trimestru, potrivit Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL).

Am avut o crestere de 5%, in special datorita unui pret mai mic cu 5-10% la produsele lactate, dar si numarului ridicat de promotii lansate de procesatori", a declarat Valentin Blanaru, directorul general al APRIL.

Piata lactatelor se va cifra la 1,1 miliarde de euro in 2009, acelasi nivel inregistrat si in 2008, doar daca se va continua si in ultimul trimestru cresterea inregistrata in trimestrul al doilea si al treilea.

"Daca vanzarile de Craciun vor depasi valorile din anii trecuti am putea vorbi despre usoare cresteri, desi sunt slabe sanse sa incheiem anul pe plus", a adaugat Blanaru.

Radu Bugica, directorul general al operatiunilor SigmaBleyzer din Romania, companie care controleaza Covalact, se asteapta la o reluare a cresterii in piata de lactate abia din al doilea trimestru al anului viitor.

Procesatorii s-au confruntat cu o crestere a pretului materiei prime, care a urcat in octombrie cu 20% fata de luna august, dar si cu o majorare a costurilor de vanzare a produselor, ceea ce a creat probleme micilor jucatori.

Piata lactatelor este dominate de multinationale, dintre care cele mai importante sunt Friesland, Danone si Hochland.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
APRIL,
lactate,
Valentin Blanaru,
magazine,
vanzari
/actualitate/afaceri/april-piata-lactatelor-a-scazut-cu-5-in-primele-3-trimestre-5108946
5108946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.