Apple este cel mai tare in vanzarea de aplicatii pentru telefonul mobil

Postat la 19 ianuarie 2010 13 afişări

Apple este responsabil pentru vanzarea a 99,4% din aplicatiile pentru telefoane mobile din 2009, in conditiile in care descarcarile din magazinul companiei de aplicatii, App Store, s-au marit de cinci ori anul trecut, potrivit companiei de cercetare Gartner Research.

App Store a fost lansat in iulie 2008, odata cu lansarea telefoanelor iPhone 3G si a a iPhone OS 2.0. Pana la finalul anului 2008, Apple a vandut 300 de milioane de aplicatii, iar dupa sarbatori numarul acestora a trecut de 500 de milioane.

La inceputul acestui an, compania a anuntat ca numarul descarcarilor de aplicatii din cadrul App Store a trecut de 3 miliarde, ceea ce inseamna ca in 2009, utilizatorii au descarcat peste 2,5 miliarde de aplicatii, in timp ce pentru alte telefoane mobile s-au descarcat doar 16 milioane de aplicatii, conform Gartner.

"Cu cat smartphone-urile sunt mai populare, cu atat crearea de magazine de aplicatii devine un focus important pentru mai multi jucatori de pe piata", a spus Stephanie Baghdassarian, director de cercetare in cadrul Gartner, precizand ca afacerea cu aplicatiile pentru telefoanele mobile nu va inregistra scaderi in urmatorii ani."Cele mai descarcate aplicatii raman jocurile, iar apoi utilizatorii prefera sa intre pe retelele sociale, si sa faca cumparaturi de pe mobil", a mai completat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Apple,
App Store,
aplicatii
/actualitate/afaceri/apple-este-cel-mai-tare-in-vanzarea-de-aplicatii-pentru-telefonul-mobil-5373013
5373013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.