Apa bulgareasca cu arome intra pe piata din Romania

Postat la 22 septembrie 2009 64 afişări

Devin, liderul pietei de ape minerale din Bulgaria, a lansat in Romania o apa cu arome in patru sortimente de fructe, potrivit unui comunicat al companiei.

"Pe multe piete europene, precum cele din Italia, Marea Britanie, Franta, cota de piata a apei cu arome este una considerabila datorita faptului ca este principala alternativa la bauturile racoritoare", a declarat Raluca Anton, brand manager Devin Romania.

Categoria de ape cu arome a crescut din 2000 pana in 2007 cu 43% si este estimata sa ajunga pana la 66%, pana in 2010, potrivit unui studiu Datamonitor, citat de reprezentantii companiei.

Pe aceasta piata mai sunt prezente cu produse similare si Tymbark, Pepsi si Danone.

Devin este prezenta pe piata din Romania din 2008. Compania bulgareasca are o cota de piata in tara de origine de 30% si recent a incheiat un acord prin care va fi preluata de fondul de investitii Advent, pentru suma de 40 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
apa bulgareasca,
apa cu arome
/actualitate/afaceri/apa-bulgareasca-cu-arome-intra-pe-piata-din-romania-4921450
4921450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.