Analiza: Leul va continua sa se intareasca pe fondul semnalelor pozitive

Postat la 03 februarie 2010 14 afişări

Decizia BNR de a reduce rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte, la 7%, a fost asteptata de piata si nu va avea efecte asupra leului, care va continua sa se aprecieze fata de moneda europeana pe fondul mai multor semnale pozitive legate de economia romaneasca, considera analistii economici.

Din dobanda nu poti sa modifici sentimentul puternic care a aparut pe piata. Sentimentul a fost mult prea negativ la finele anului si acum devine mult prea optimist", considera economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

El atrage atentia ca aprecierea leului din ultima perioada ajuta la procesul dezinflationist, insa o apreciere excesiva ca urmare a unor stiri pozitive despre economia romaneasca dupa o lunga perioada de timp ar afecta competitivitatea exporturilor, principalul motor de relansare al economiei in acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
curs valutar,
lei,
euro,
apreciere,
Lucian Anghel
/actualitate/afaceri/analiza-leul-va-continua-sa-se-intareasca-pe-fondul-semnalelor-pozitive-5472570
5472570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.