AMRCR: "Proiectul privind transpunerea Codului de bune practici este partinitor si incorect"

Postat la 23 februarie 2009 49 afişări

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) nu a participat la discutiile privind finalizarea ordonantei privind Codul de bune practici in retail deoarece considera ca si-a expus deja punctul de vedere in cele trei intalniri precente, se arata intr-un comunicat al AMRCR.

Potrivit comunicatul remis presei, AMRCR considera ca " actualul proiect de ordonanta de urgenta privind transpunerea Codului de bune practici, prezentat de Ministerul Agriculturii, este partinitor si incorect". Reprezentantii Asociatiei acuza, printre altele, faptul ca proiectul trateaza doar ultima veriga din lantul productie-distributie de produse alimentare, impune restrictii numai cu privire la comerciantii finali si contine un limbaj confuz pentru reglementarea unor conditii comerciale. "AMRCR considera ca un act normativ adoptat in forma prezentata de Ministerul Agriculturii nu va rezolva adevaratele probleme din agricultura si industria alimentara romaneasca, inclusiv preturile alimentelor, ci le va adanci", se arata in comunicatul oficial.

Reactia vine in urma finalizarii, in cursul zilei de astazi, a proiectului de act normativ privind transpunerea formala a Codului de bune practici a comertului cu produse agroalimentare, semnat de catre producatori si comercianti in vara anului trecut. Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania a luat fiinta in 2003 si cuprinde retelele comerciale Metro, Selgros, Carrefour, Cora, Auchan, Kaufland, Billa, Mega Image, Profi si Penny Market, dar si Praktiker, Bricostore, bauMax, Dedeman, Altex, Domo, Flanco, Mobexpert si Diverta.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMRCR,
cod,
comert,
codul de bune practici
/actualitate/afaceri/amrcr-proiectul-privind-transpunerea-codului-de-bune-practici-este-partinitor-si-incorect-3986872
3986872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.