Amenda de 775 mii euro pentru Asesoft Distribution de la Consiliul Concurentei

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 12 aprilie 2011 28 afişări

Update: Consiliul Concurentei a amendat compania Asesoft Distribution cu 3,18 milioane de lei (775.000 de euro) pentru preluarea distributiei indirecte a Flamingo International.

Practic, Asesoft Distribution a fost sanctionata pentru punrerea in practica a concentrarii economice realizate prin aceasta preluare inainte de obtinerea autorizarii din partea Consiliului Concurentei.

"Companiile au obligatia sa nu implementeze o concentrare economica inainte de notficarea si autorizarea acesteia la Consiliul Concurentei. Nerespectarea acestor obligatii reprezinta o incalcare a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Astfel, in urma concluziilor investigatiei declansate in 2009, Consiliul Concurentei a decis amendarea Asesoft Distribution cu 775.000 de euro. Punerea în aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia.

"Asesoft Distribution a colaborat cu Consiliul Concurentei in investigatia pe care acestia au declansat-o in ceea ce priveste preluarea distributiei Flamingo International si a pus la dispozitia inspectorilor de concurenta toate informatiile necesare finalizarii anchetei. Gravitatea a fost considerata mica, amenda a fost la minimul legal", se arata in raspunsul Asesoft Distribution remis BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/amenda-de-775-mii-euro-pentru-asesoft-distribution-de-la-consiliul-concurentei-8149249
8149249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.