Alina Ştefan: Excelenţa vine după structurarea pasiunilor

Postat la 14 iulie 2022 164 afişări

Alina Ştefan: Excelenţa vine după structurarea pasiunilor

Vârstă: 39 de ani

Funcţie: CEO

Companie: Salarium

Cifră de afaceri (2021): 500.000 de euro

Numărul de colegi aflaţi în subordine: 15

Experienţă: Are un background de marketing şi sales şi a lucrat în advertising, wellness sau în industria beneficiilor. Astăzi, dezvoltă din rolul de CEO Salarium, prima platformă de plată instantă a avansurilor salariale din România.


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Ambiţia, dacă ambiţia este „dorinţa arzătoare de a realiza ceva” împreună cu acţiunile calibrate în concordanţă cu voinţa. Consider că talentul este un har atunci când îl ai şi poate face diferenţa, doar dacă în spate, ca şi în cazul ambiţiei, trăieşte rezilienţa şi persuasiunea. Dacă aş miza pe cineva, aş miza mai degrabă pe un om ambiţios decât pe cineva talentat, pentru că motivaţia şi disciplina te vor duce mai departe decât talentul, este un mindset, un fel de a fi în raport cu toate aspectele în viaţă. Talentul îţi poate da iluzia succesului prea devreme şi te poate orbi atunci când, de fapt, efortul susţinut face diferenţa pe termen lung.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Un lucru pe care mi-l doresc şi lucrez să îl deţin cu adevărat este mai degrabă o virtute şi anume răbdarea. Cu timpul mi-am dat seama că răbdarea, mai ales cea îmbrăcată în linişte, iţi poate oferi concentrare şi o viziune mai clară.

În ce loc te simţi cea mai fericită?

Cea mai fericită mă simt alături de prieteni şi familie, ei sunt sursa mea de pace, linişte şi bucurie. Iar daca m-aş gândi la un loc specific, aş spune că „my happy place” este un loc cu soare şi apă. Acesta este motivul pentru care am stat 10 ani în Los Angeles, aproape de coasta pacifică. Soarele şi apa îmi dau bucurie şi linişte, astfel încât să mă încarc cu enegie, însă să acţionez cu calm.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Avem tendinţa să ne măsuram realizările în viaţă de cele mai multe ori din punct de vedere profesional şi când o facem, menţionăm proiectele care au avut poate cel mai mare impact sau cea mai mare cifra de afaceri. Însă, cred că cele mai mari realizări din viaţă au de a face cu noi înşine. Atunci când câştigăm lupta cu noi, cu prejudecăţile noastre, piedicile pe care ni le punem, când creştem cu adevărat. Pentru că cele mai mari blocaje în viaţă nu ni le pun nici competiţia, nici lipsa resurselor sau timpul nepotrivit, ci noi înşine ni le punem. Însă, dacă aş menţiona un proiect de suflet, aş spune că Salarium este proiectul meu de suflet.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Astăzi pot spune că, dacă aş da o notă vieţii mele, aş da un categoric 10. Pentru că am învăţat să mă bucur cu adevărat de ce am şi ce sunt şi ce este. Sunt sigură că acesta este doar un moment în timp, o poză/ilustraţie a realităţii de azi şi că urmează multe episode să se desfăşoare. Însă indiferent ce experienţe voi trăi în viitor, îmi doresc ca sentimentul acesta de „nota 10” să persiste şi să mă bucur cu recunoştinţă de tot ce urmează.

Cine este mentorul tău?

Am avut în trecut ca mentor o profesoară de Business din Facultate, Ellen Krugman. Când am cunoscut-o voiam să mă fac antropolog, deşi cochetam şi cu ştiinţele politice şi cu istoria artelor. Ei îi datorez nu doar cunoştinţele de baza în business şi faptul că a reuşit să îmi transmită pasiunea ei pentru lumea afacerilor, ghidându-mă mai mult înspre aceasta lume. Declicul s-a făcut atunci când am înţeles că mereu vom excela când credem cu adevărat în ceea ce facem şi atunci când punem structura pe pasiunile noastre, abia atunci misiunea devine clara şi doar din acel punct putem avea un impact pozitiv în societate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Alina Ştefan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.