Agricover si-a majorat afacerile cu 25%, pe timp de criza

Postat la 26 octombrie 2009 14 afişări

Grupul Agricover a inregistrat in primele 9 luni ale anului o crestere cu 25% a cifrei de afaceri, pana la 345,5 milioane lei (81,5 milioane euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorata extinderii portofoliului de clienti, se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania a inregistrat un profit in crestere cu 24% in primele 3 trimestre ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 17,7 milioane lei (4,17 milioane euro).

"Grupul Agricover si-a continuat atat cresterea organica pe segmentele traditionale ale business-ului sau, cat si extinderea operatiunilor pe alte piete, criza oferindu-ne oportunitati care s-au integrat foarte bine in strategia noastra de dezvoltare", a precizat Robert Arsene, directorul general al grupului.

Cea mai mare crestere in perioada ianuarie-septembrie a fost raportata de divizia de distributie a inputurilor pentru agricultura, cu 57%, urmata de divizia de comert cu cereale si oleaginoase, cu 12%.

Agricover Credit IFN, companie care se ocupa cu finantarea fermierilor, si-a majorat cifra de afaceri de peste 15 ori, pana la 6 milioane lei (1,4 milioane euro) in perioada de referinta.

Strategia de criza a grupului s-a bazat pe cresterea veniturilor prin dezvoltarea portofoliului de clienti si cresterea cotei de piata, corelate cu reducerea costurilor operationale.

Grupul Agricover a investit in primele 9 luni ale anului 3,5 milioane lei (825 mii euro).

"Strategia Grupului Agricover ramane aceeasi: pe de o parte implementarea la o scara cat mai mare a modelului nostru de business, iar pe de alta parte extinderea liniilor de business integrate pentru fermieri si industria procesatoare, alaturi de dezvoltarea regionala", a adaugat Robert Arsene.

Grupul Agricover este lider pe piata pachetelor tehnologice si a serviciilor armonizate pentru agricultura. Compania a fost infiintata in 2000 prin fuziunea Comcereal Buzau si Ulvex Buzau, continuandu-si extinderea in domeniul agribusinessului prin oferirea de solutii integrate pentru fermieri. Grupul este controlat in proportie de 90% de catre Jabbar Kanani, care mai detine actionariatul majoritar si in cadrul Prodal '94, companei din domeniul bauturilor alcoolice spirtoase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
Agricover,
Robert Arsene
/actualitate/afaceri/agricover-si-a-majorat-afacerile-cu-25-pe-timp-de-criza-5046798
5046798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.