Afla ce drepturi ai daca seful te tine peste program

Postat la 22 martie 2010 14 afişări

De cate ori n-ai plecat pe intuneric de la serviciu, cu mult dupa expirarea celor opt ore legale de munca? De cate ori nu ti-ai luat masa de pranz pe tastatura, ca sa apuci sa termini tot ce ai de facut? Si mai ales, de cate ori ti-a platit patronul orele pe care le-ai stat in plus la birou? Un studiu recent arata ca mai mult de jumatate dintre angajatii din Romania efectueaza ore suplimentare. Si a fost nevoie ca un om sa moara pentru ca un deputat sa propuna ca suprasolicitarea la locul de munca sa fie considerata boala profesionala.

Codul Muncii, in conformitate cu legislatia europeana, prevede ca timpul legal de munca este de opt ore pe zi si 40 de ore pe saptamana.

Maximul de ore pe care o persoana le poate lucra este de 48 pe saptamana, aici fiind incluse si orele suplimentare. Adica un salariat poate sta la serviciu sub doua ore pe zi peste program, pe care angajatorul are obligatia sa le plateasca.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dpturi,
suprasolicitare,
program,
angajati
/actualitate/afaceri/afla-ce-drepturi-ai-daca-seful-te-tine-peste-program-5766764
5766764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.