Afacerile din industria auto, 10% din PIB in 2010

Postat la 24 noiembrie 2010 43 afişări

Afacerile din industria auto vor ajunge in acest an la 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei, estimat la aproximativ 120 miliarde euro, fata de 6% anul trecut, a declarat marti presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile si Romania (ACAROM), Constantin Stroe.

El a adaugat, potrivit Mediafax, ca anul trecut valoarea industriei auto din Romania s-a ridicat la 8,1 miliarde euro, din care 2,6 miliarde euro a reprezentat productia de automobile, iar restul, sectorul componentelor auto. Referitor la piata de automobile, Stroe a aratat ca, in cel mai optimist scenariu, vanzarile vor atinge in acest an 90% din nivelul intregistrat in 2009.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
PIB,
contributie,
ACAROM,
Constatin Stroe
/actualitate/afaceri/afacerile-din-industria-auto-10-din-pib-in-2010-7743166
7743166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.