Administratorul Fondului Proprietatea: "Vom investi in materii prime, petrol, gaze si energie electrica"

Postat la 03 septembrie 2010 13 afişări

Pietele de capital din Romania si Vietnam ofera la ora actuala unele dintre cele mai bune oportunitati pentru investitori, gratie preturilor avantajoase si perspectivelor bune de crestere, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al diviziei de investitii pe pietele emergente a grupului american Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea, al carui administrator este Franklin Templeton, este diversificat, cu active importante din domeniul petrolier si energetic (Petrom, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica si Nuclearelectrica), a afirmat Mobius, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Tokyo.

"Probabil vom investi cel mai puternic in materii prime, petrol, gaze si energie electrica", a spus managerul, care gestioneaza active totale de circa 40 de miliarde de dolari pentru Franklin Templeton si este considerat un "guru" al pietelor emergente, predictiile si recomandarile sale fiind foarte mediatizate printre investitorii de profil.

Activele de circa 4 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea echivaleaza cu 20% din capitalizarea Bursei de Valori din Bucuresti, scrie Reuters.

Dupa ce administratorul va primi acordul actionarilor pentru a-si prelua oficial atributiile, la data de 6 septembrie, listarea Fondului este prevazuta sa aiba loc mai intai la Bursa de la Bucuresti, inainte de sfarsitul anului, pentru ca ulterior sa aiba loc si listarea la Bursa din Londra.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/administratorul-fondului-proprietatea-vom-investi-in-materii-prime-petrol-gaze-si-energie-electrica-7104028
7104028
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.