A&D Pharma, profit de zece ori mai mare

Postat la 31 iulie 2009 29 afişări

Grupul A&D Pharma a raportat un profit net de 9,2 milioane euro pentru primele sase luni ale acestui an, in crestere de peste zece ori fata de perioada similara din 2008, cand s-a situat la 0,9 milioane euro.

Compania, care isi desfasoara activitatea prin cele trei divizii Marketing&Sales, distribuitorul Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, a avut in primul semestru vanzari de 232,9 milioane euro, cu 8% mai mici fata de intervalul similar din 2008. Scaderea a fost inregistrata pe fondul deprecierii leului, pierderile generate companiei ridicandu-se la 12 milioane euro, a declarat directorul financiar Dimitris Sophocleous. In plus, mediul economic a avut partea sa de influenta asupra evolutiei financiare.

La nivel de divizii, veniturile companiei s-au diminuat cu 6% pe segmentul de distributie, pana la 164,6 milioane euro, si cu 48% pe segmentul de marketing si vanzari, pana la 24,7 milioane euro. Divizia de farmacii a crescut insa cu 22%, inregistrand venituri de 87,1 milioane euro in primele sase luni. Planurile grupului legate de lantul Sensiblu vizeaza deschiderea a aproximativ zece farmacii pentru intregul an 2009, precum si pana la patru magazine L'Occitane. Potrivit lui Robert Popescu, CEO A&D Pharma, valoarea investitiei variaza intre 80.000 si 120.000 euro pe unitate. In primele sase luni ale anului in curs, au fost inchise patru unitati, deschise alte doua si una relocata, in prezent Sensiblu avand un numar de 219 farmacii.

Atentia managementului pentru perioada urmatoare va fi in principal asupra cresterii profitabilitatii, a spus Robert Popescu, CEO A&D Pharma.

Pentru a sustine afacerea, compania a obtinut o refinantare a liniei de credit de 100 milioane euro pe care o detine din 2006. Contractul va fi semnat in cateva zile cu cinci cinci banci active pe piata locala, iar banii vor fi utilizati in principal pentru finantare curenta, dar si investitii de ordin logistic.

A&D Pharma a reusit sa isi diminueze costurile cu 12% in acest an comparativ cu primul semestru al anului trecut, atat prin renegocierea chiriilor pentru farmacii, cat si prin actiuni la nivelul personalului, de restructurare si ajustare a salariilor. In prezent, grupul are aproximativ 3.100 de angajati, fata de peste 3.600 in august 2008, din care mai mult de 100 de oameni au plecat prin restructurare. Pentru perioada urmatoare, conducerea nu are in plan alte reduceri de personal.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
A&D Pharma,
medicamente,
sensiblu,
farma,
industrie
/actualitate/afaceri/a-d-pharma-profit-de-zece-ori-mai-mare-4711582
4711582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.