75% dintre utilizatorii de internet navigheaza de acasa

Postat la 24 martie 2009 11 afişări

Majoritatea utilizatorilor de internet acceseaza site-urile mai mult de acasa (75% din utilizatori) decat la serviciu (25% din utilizatori), 52% dintre acestia accesand internetul preponderent dupa ora 18, in timp ce 34% dintre ei navigheaza in intervalul orar 10-18, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare eResearch Corp, la comanda agentiei interactive iLeo, parte a grupului Leo Burnett.

De asemenea accesul la internet din zonele cu internet wireless (21%) si accesul de pe telefonul mobil (25%) a inceput sa creasca, potrivit studiului.

„Aceste cifre ne arata ca asistam la o desprindere din ce in ce mai accentuata a Internetul de calculator. Faptul ca in prezent, 71% dintre internauti petrec cel putin 3 ore pe zi pe Internet, ca 55% dintre respondenti considera internetul o sursa de cumparaturi, si ca 85% dintre respondenti au declarat ca au facut cumparaturi on-line in 2008 demonstreaza chiar si celor mai circumspecti clienti cat de necesara este folosirea acestui mediu in mixul de media”, este de parere Cosmin Nastasa, Media Director la iLeo Buzz.

„Cel mai interesant rezultat este acela ca majoritatea respondentilor au gasit si recunoscut o relatie directa si complementara intre TV si Internet, concluzia fiind ca awareness-ul generat de TV isi gaseste o reactie imediata si reflexa in accesul on-line, atat pentru obtinerea unui plus de informatii, cat si pentru incheierea unei vanzari”, mai spune acesta Cosmin Nastase.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 998 de respondenti recrutati prin intermediul site-urilor si intervievati prin focus grupuri online in camere

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/75-dintre-utilizatorii-de-internet-navigheaza-de-acasa-4081142
4081142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.