72,5% din companii prefera service-ul IT pentru siguranta informatiilor

Postat la 25 februarie 2009 20 afişări

Pentru a se feri de pierderea informatiilor de care dispun, 72,5% dintre marile corporatii din Romania spun ca vor apela anul acesta la service IT pentru a stoca datele, potrivit unui micro-studiu realizat de Computer Troubleshooters.

“Computerele cu mai multi ani de utilizare sunt mai expuse la incidente, ceea ce face necesara asigurarea impotriva pierderii de informatie”, explica Marius Stanca, directorul general al companiei de servicii IT Computer Troubleshooters, premisa micro-studiului realizat pe un esantion de 100 de companii de toate dimensiunile din diferite segmente ale economiei din Romania. Pentru protejarea informatiilor, companiile au la indemana mai multe variante, pornind de la stocarea tuturor datelor pe CD-uri sau DVD-uri [i pana la folosirea unor hard disk-uri externe sau a unor solutii de tip server in acest sens.

Potrivit studiului realizat de Anteea Consulting pentru Computer Troubleshooters, 35% dintre companii folosesc cardul extern pentru stocarea informatiilor, 21% vor instala solutii pentru retea care se bazeaza pe un hard disk extern, in timp ce 14% dintre respondenti vor instala un server pentru care sunt necesare servicii ulterioare de mentenanta. Numai 22% dintre participantii la studiu folosesc CD-urile si DVD-urile pentru a salva informatiile de care dispun, iar 7% vor cumpara computere ieftine in acest scop.

In ce priveste segmentarea pe dimensiuni a companiilor, 37,5% dintre marile corporatii stocheaza informatiile pe CD-uri si DVD-uri, 25% opteaza varianta hard disk-urilor externe, 10% prefera sa instaleze solutii pentru retea, iar restul de 12,5% vor opta pentru un server.

Firmele mari opteaza pentru stocarea datelor pe DVD sau CD in proportie de 55,5%, restul preferand serviciile unei companii specializate pe service IT pentru solutii de back-up, in timp ce in cazul firmelor medii, un procent de 33,3 dintre companii stocheaza informatiile prin servicii care necesita mentenanta ulterioara. Cat despre firmele mici, in topul preferintelor se afla achizitionarea unui hard disk extern (40% dintre companiile mici participante la studiu), urmata de instalarea de solutii pentru retea (25,2%) si de un server (10,7%).

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/72-5-din-companii-prefera-service-ul-it-pentru-siguranta-informatiilor-3997190
3997190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.