62% dintre romanii din mediul urban utilizeaza Internetul

Postat la 08 aprilie 2009 17 afişări

Un procent de 62% dintre romanii de la oras utilizeaza Internetul, conform studiului CATIbus realizat de compania de cercetare de piata Mercury Research, in februarie 2009. De asemenea, studiul arata ca email-ul, chat-ul/ messengerul se afla in topul activitatilor pentru care este folosit Internetul.

Pe locul I in topul activitatilor pentru care romanii din mediul urban acceseaza Internetul se afla comunicarea personala (email, chat/ messenger), mai mult de jumatate dintre acestia (52%) folosind mediul online in acest scop. Urmeaza navigarea pe world wide web, reprezentata de 35 %, iar pe locul al treilea, cu 31%, se afla descarcarea de muzica, filme, jocuri.Tranzactiile financiare ocupa locul sase in clasament, cu un procent de 11%, in timp ce 4% dintre persoanele din mediul urban folosesc Internetul pentru informarea in interes profesional , iar 1% pentru a cauta informatii medicale.

 

Internetul este accesat in special de tinerii cu varste cuprinse intre 18-24 de ani, comunicarea in scop personal fiind este principala activitate, 92% declarand ca aleg online-ul in acest scop. Potrivit studiului CATIbus, realizat de Mercury Research, 61% dintre tineri (18-24) se conecteaza la Internet pentru a navigha pe world wide web. In ce priveste cumparaturile online, din nou tinerii se afla in frunte: 30% folosesc Internetul in acest scop, procent mai mare decat media de 14% din mediul urban. Doi din zece tineri cu varsta pana in 24 de ani au declarat ca folosesc Internetul pentru a face tranzactii financiare.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/62-dintre-romanii-din-mediul-urban-utilizeaza-internetul-4179027
4179027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.