40% dintre romani nu ar putea trai nici macar o luna din economii

Postat la 10 noiembrie 2009 10 afişări

Aproape jumatate dintre romani nu ar putea trai nici macar o luna din economii, daca si-ar pierde jobul in aceasta perioada, arata cel mai recent sondaj Myjob.

Alti 29,35% dintre participantii la acest sondaj afirma ca economiile le-ar ajunge pentru doar 30 de zile daca ar ramane someri, in timp ce 15,87% dintre respodenti s-ar putea intretine trei luni cu banii pusi deoparte. Putin peste sapte procente ar putea trai din economii sase luni sau chiar un an.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 19 octombrie-9 noiembrie, pe un esantion reprezentativ de 5.178 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi (16%) au o experienta in munca de cinci pana la 10 ani, alti 13% lucreaza de trei-cinci ani, iar 12% dintre respondenti sunt in piata muncii de 10-20 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
bani,
economii,
Myjob
/actualitate/afaceri/40-dintre-romani-nu-ar-putea-trai-nici-macar-o-luna-din-economii-5095879
5095879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.