23 mil. euro profit pentru Sonae Sierra in T1

Postat la 14 mai 2008 53 afişări

Operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit net de 22,9 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara din 2005. Compania a anuntat ca suma 18,7 mil. euro va fi acordata actionarilor sub forma de dividente, suma fiind cu 34% mai mare decat in primul trimestru din 2007

Sonae Sierra a incheiat primul trimestru cu un profit net din activitati directe de 16,9 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere de 23% fata de aceeasi perioada din 2007. Aceasta a fost cauzata, in principal, de cresterea costurilor financiare (+67%) si de impactul negativ al devalorizarii realului brazilian in primul trimestru al anului 2008, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania a obtinut un profit net din activitati indirecte de 6 mil. euro ca rezultat al vanzarii celor 40 de procente din Sierra Portugal Fund, vanzare care a dus la cresterea profitului net consolidat cu 20%.

Profitul net operational (EBITDA) a fost de de 47,6 mil. euro, in crestere cu 31% comparativ cu primele trei luni ale anului 2007. Cresterea se datoreaza in primul rand largirii portofoliului in operare (deschideri si achizitii din 2007) si a imbunatatirii performantei portofoliului deja existent.

Sonae Sierra a lansat in primul trimestru al anului un numar total de 14 centre comerciale, alte 15 proiecte fiind in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati.

In plus, compania a lansat fondul de investitii Sierra Portugal Fund (SPF), care detine opt centre comerciale operative in Portugalia, cu o valoare totala de piata de 425 mil. euro, si este implicata in alte trei proiecte planificate pentru Portugalia care au o valoare totala estimata la inaugurare de 235 de milioane de euro.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti (110.000 de metri patrati suprafata inchiriabila). Mall-ul va fi inaugurat in aprilie 2011, valoarea investitiei in proiect fiind de 591 de milioane euro.

Click aici pentru a a afla mai multe amanunte despre planurile Sonae Sierra in Romania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/23-mil-euro-profit-pentru-sonae-sierra-in-t1-2634552
2634552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.