20% din clientii ING Asigurari de Viata cotizeaza pentru pensie suplimentara

Postat la 05 august 2009 71 afişări

Planurile de asigurare cu componenta de pensie reprezinta 20% din portofoliul total de produse incheiate de ING Asigurari de Viata si au o prima medie anuala de 1.964 lei, potrivit datelor prezentate de catre companie

"Asistam la doua tendinte de sens opus: pe de o parte, se discuta despre cresterea si egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei la 65 de ani, astfel incat sistemul public sa raspunda schimbarilor demografice. Pe de alta parte, tot mai multi romani isi doresc sa se poata retrage din activitate inainte de implinirea varstei standard. Acest lucru este realizabil mai ales pentru cei care isi pregatesc din timp terenul si economisesc din timp si constant pentru a-si pastra, si dupa pensie, nivelul de trai cu care s-au obisnuit", a declarat Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

Potrivit unui exemplu de calcul prezentat de catre companie, pentru a beneficia timp de 15 ani de o renta lunara de 365 de lei, incepand cu varsta de 56 de ani, prima de asigurare anuala pe care ar trebui sa o plateasca un client la o polita cu componenta de pensie de tip "Merit de la ING" este de 2.000 RON, reprezentand in medie 166 de lei pe luna. In acest exemplu, perioada de plata a primelor este de 20 de ani, considerand un grad de risc moderat al investitiilor si un randament mediu de 8,5% pe an, suma asigurata la deces fiind de 10.000 de lei.

Varsta standard de pensionare este in prezent de 58 de ani pentru femei si 63 de ani pentru barbati, insa numarul celor care aleg sa se pensioneze inainte de a implini aceasta varsta este in continua crestere. Astfel, numarul pensionarilor anticipati sau fara stagiu complet de cotizare s-a dublat in ultimii 19 ani, reprezentand actualmente 59% din total, confort datelor MMFPS, INSSE si CNPAS, citate de catre compania de asigurare.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/20-din-clientii-ing-asigurari-de-viata-cotizeaza-pentru-pensie-suplimentara-4723429
4723429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.