Acţionarii CEZ au aprobat vânzarea operaţiunilor din România

Postat la 05 iulie 2019 56 afişări

Grupul din energie CEZ a obţinut acordul acţionarilor pentru noua strategie de afaceri, care vizează printre altele vânzarea activelor străine, implicit cele din România, în contextul în care CEZ intenţionează să-şi concentreze operaţiunile şi implicit investiţiile pe piaţa locală.

Acţionarii CEZ au aprobat vânzarea operaţiunilor din România

„Noua strategie de afaceri a grupului CEZ, care include şi vânzarea activelor străine, a fost aprobată de adunarea generală a acţionarilor“, a transmis biroul de presă de la Praga al CEZ pentru Ziarul Financiar.

Adunarea generală a acţionarilor CEZ a avut loc pe 26 iunie la ora 11:00, iar de atunci şi până în prezent acţiunile companiei s-au corectat cu 5%, ca urmare a datei ex-dividend pe 1 iulie.

CEZ a plătit un dividend de 24 de coroane ceheşti pe acţiune (echivalentul a 0,94 euro), cel mai redus din ultimii 12 ani şi cu 30% sub cel din anul precedent, ceea ce arată un grad ridicat de prudenţă din partea companiei. La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul dividendelor CEZ este de 4,4%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cez,
actionari,
vanzare,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.