Guvernul ia în calcul impozitarea progresivă a pensiilor speciale pentru rectificarea bugetară

Postat la 04 iulie 2019 102 afişări

Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea impozitării progresive a pensiilor speciale, ca modalitate de a reduce impactul asupra actualului buget, astfel încât la rectificarea bugetară anunţată la sfârşitul lunii să se încadreze în deficitul de 3%, potrivit unor surse din PSD.

Guvernul ia în calcul impozitarea progresivă a pensiilor speciale pentru rectificarea bugetară

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici analizează măsurile pe care trebuie să le aplice pentru a scădea deficitul bugetului de stat la 3% din PIB, limita acceptabilă conform normelor UE. Acestea vor fi anunţate la sfârşitul lunii iulie, odată cu rectificarea bugetară, au explicat sursele citate.

Astfel, din cei 11 miliarde de lei, care reprezintă deficitul bugetar actual, ministrul Finanţelor plănuieşte tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ţinta de deficit de 3%, adică 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate.

Una dintre măsurile luate în considerare de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar este impozitarea progresivă a pensiilor speciale, conform surselor menţionate.

De asemenea, Guvernul ar putea tăia finanţarea pentru programe cu măsuri sociale. Unul dintre acestea ar putea fi cel cunoscut drept "Primul Ghiozdan", prin care copii din clasa I şi clasa pregătitoare ar trebui să primească un ghizodan cu rechizite. Pentru a implementa programul, Ministerul Educaţiei a avut alocat în bugetul pe 2019 peste 9.300.000 lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.