Acceleraţie când competitorii pun frână

Autor: Ioana Matei Postat la 01 iunie 2020 236 afişări

„În următoarele 12-18 luni avem oportunitatea de a câştiga cotă de piaţă.” Markus Villig, fondator şi CEO AL Bolt, într-un interviu acordat Reuters Reprezentanţii serviciului de ride-hailing Bolt au anunţat la începutul săptămânii trecute că au obţinut 100 de milioane de euro de la firma londoneză de investiţii Naya Capital Management, într-un acord care evaluează rivalul european al Uber la 1,7 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Acceleraţie când competitorii pun frână

Bolt a spus că finanţarea îi va permite să câştige cotă de piaţă într-un sector afectat de COVID-19, deoarece restricţiile au ţinut clienţii acasă, iar rivalii Uber, Lyft şi Ola au redus mii de locuri de muncă.

După debutul pandemiei, estonienii de la Bolt au anunţat că nu vor concedia oameni, în ciuda impactului crizei medicale asupra businessului, o altă abordare diferită în criză în raport cu competitorii.

Compania Bolt a fost afectată puternic de măsurile de carantină impuse în Europa, precum şi rivalii de la Uber, întrucât vânzările estonienilor au scăzut cu 75% în luna martie, în comparaţie cu nivelul mediu din februarie.

Spre exemplu, activitatea din Slovacia s-a prăbuşit total, după ce guvernul ţării a impus restricţii pentru serviciile de taxi în luna martie – acestea fiind ridicate astăzi.

Bolt a fost înfiinţată în 2013 şi are peste 30 de milioane de utilizatori în 35 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.