Cum a reuşit unul dintre cei mai tineri miliardari chinezi să câştige 18 miliarde de dolari în doar două luni şi să devină al treilea cel mai bogat om din China

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 31 mai 2020 4092 afişări

Cum a reuşit unul dintre cei mai tineri miliardari chinezi să câştige 18 miliarde de dolari în doar două luni şi să devină al treilea cel mai bogat om din China

Averea lui Colin Huang, fondatorul platformei de e-commerce Pinduoduo, a crescut cu 18 miliarde de dolari în ultimele două luni, mai mult decât orice alt miliardar chinez, şi a ajuns la 35,6 miliarde. Astfel, Huang a devenit a treia cea mai bogată persoană din China, potrivit Fortune.

Huang, în vârstă de 40 de ani, este întrecut de Jack Ma, fondatorului site-ului de e-commerce Alibaba şi al doilea cel mai bogat om din China, a cărui avere netă a crescut cu 3 miliarde de dolari şi a ajuns la 41 de miliarde în aceeaşi perioadă. Între timp, averea lui Pony Ma – cel mai bogat om din China şi fondatorul gigantului tech Tencent – a crescut cu 7 miliarde de dolari şi a reuşit să ajungă la 46 de miliarde.

Averea lui Huang a crescut în condiţiile în care cetăţenii chinezi s-au reorientat masiv către platformele online în timpul pandemiei. Miliardarul deţine 45% din Pinduoduo (sau PDD), companie listată pe Nasdaq a cărei capitalizare a crescut de la 44 de miliarde de dolari pe 31 decembrie 2019 la 80 de miliarde de dolari în zilele noastre.

 În primele trei luni ale anului, compania a raportat un total de 628 de milioane de cumpărători activi, după ce în primul trimestru din 2019 înregistrase 585 de milioane. Prin comparaţie, Alibaba a raportat un total de 726 de milioane de cumpărători activi în primul trimestru din 2020. De asemenea, PDD a declarat că numărul comenzilor zilnice a crescut până la 65 de milioane, cu 15 milioane mai mult decât perioada de dinainte de pandemie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
china,
reusita,
crestere,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.