LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de oameni sunt deja pe listă să fie concediaţi

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 iunie 2020 151520 afişări

Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de oameni sunt deja pe listă să fie concediaţi

Microsoft urmează să înlocuiască zeci de jurnalişti care colaborează cu site MSN şi să utilizeze sisteme automate pentru a selecta ştiri, informează presa din SUA şi cea britanică.

Alegerea ştirilor de la furnizorii specializaţi şi selectarea titlurilor şi a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată în prezent de jurnalişti.

AI-ul va îndeplini aceste sarcini, anunţă Seattle Times.

Microsoft a spus că demersul face parte dintr-o evaluare a activităţii sale. Gigantul tehnologic american a declarat: "Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creşterea investiţiilor în unele zone şi, din când în când, redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii".

Microsoft, ca şi alte companii tehnologice, plăteşte furnizorii de ştiri pentru conţinutul folosit pe site-ul său web.

Aproximativ 50 de persoane îşi vor pierde locul de muncă la sfârşitul lunii iunie, relatează Seattle Times, dar o echipă de jurnalişti cu normă întreagă va fi păstrată.

"E demoralizant să crezi că maşinile ne pot înlocui, dar înspre acolo mergem", a spus unul dintre cei ameninţat cu concedierea.

Unii jurnalişti au avertizat că inteligenţa artificială ar putea să nu fie pe deplin familiarizată cu orientările editoriale stricte şi ar putea publica poveşti inadecvate.

Un jurnalist citat de Guardian a spus: „Îmi petrec tot timpul citind despre modul în care automatizarea şi AI vor lua toate locurile de muncă, acum mi-l ia pe al meu”.

Microsoft este una dintre numeroasele companii de tehnologie care experimentează forme de aşa-numit jurnalism robotizat, pentru a reduce costurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
jurnalism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.