Primele reacţii ale miliardarului Elon Musk după lansarea rachetei sale în spaţiu: „M-am prăbuşit şi am dormit cel mai mult din ultimul an”

Autor: Ioana Matei Postat la 31 mai 2020 6929 afişări

Primele reacţii ale miliardarului Elon Musk după lansarea rachetei sale în spaţiu: „M-am prăbuşit şi am dormit cel mai mult din ultimul an”

Elon Musk a avut dificultăţi în a exprima ceea ce simte faţă de realizarea SpaceX, compania pe care a fondat-o în 2002, de a lansa primii oameni pe orbita Pământului. Este pentru prima dată în istorie când o rachetă comercială transportă oameni în spaţiu şi pentru prima dată când Statele Unite au făcut acest lucru după încheierea programului Space Shuttle din urmă cu mai mulţi ani.

„Sunt depăşit de emoţii în această zi. Este destul de greu să vorbesc, sincer”, a spus Musk reporterilor într-o discuţie telefonică după lansarea rachetei Crew Dragon, potrivit Business Insider. „Mi-am petrecut 18 ani lucrând la realizarea acestui scop, aşadar este greu de crezut că s-a întâmplat.”

„Este puţin greu de procesat. Cred că în acest punct nu mi-am analizat încă emoţiile”, a mai spus Musk. „Acesta este primul pas dintr-o călătorie înspre crearea unei civilizaţii pe Marte, după care viaţa va deveni multiplanetară, vom avea o bază pe lună şi ne vom extinde dincolo de Pământ.”

Anterior, el mai declarase: „Miercuri, la prima numărătoare inversă, adrenalina mea urcase la 100%, iar după ce lansarea a fost anulată, a coborât la 0%. Practic m-am prăbuşit şi am dormit pentru cea mai lungă perioadă de timp din ultimul an.”

Pregătirea pentru cea de-a doua lansare a fost una diferită: „În mod ciudat, am simţit cumva că soarta ne era prielnică şi nu am mai avut emoţii. Am simţit că vor merge lucrurile”, a declarat el jurnaliştilor.

Totuşi, el este în continuare precaut: „Întoarcerea cosmonauţilor este mai periculoasă din anumite puncte de vedere decât urcarea, aşadar nu vrem să ne declarăm încă victorioşi”, a spus Musk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lansare,
oameni,
spatiu,
pamant,
rachete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.