Absolvenţii de minim 16 ani pot primi indemnizaţie de şomaj

Postat la 27 mai 2014 30 afişări

Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioada de şase luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maxim 60 de zile de la data absolvirii.

Absolvenţii de minim 16 ani pot primi indemnizaţie de şomaj

 Potrivit unui comunicat al Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, absolvenţii instituţiilor de învăţamânt în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, reprezentand 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj (în valoare de 500 de lei în 2014, n.r.).

Aceştia trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesionala).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/absolventii-de-minim-16-ani-pot-primi-indemnizatie-de-somaj-12654661
12654661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.