Liderii europeni se reunesc pentru a decide asupra sancţiunilor împotriva Rusiei

Postat la 27 mai 2014 26 afişări

Liderii europeni se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru a decide asupra scenariului de sancţiuni - flexibil, intermediar, sever - pe care să îl urmeze în cazul Rusiei, scrie în ediţia de luni cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citat de RIA Novosti.

Liderii europeni se reunesc pentru a decide asupra sancţiunilor împotriva Rusiei

 Potrivit unor surse diplomatice, cea de-a treia serie de sancţiuni împotriva Rusiei ar conţine trei scenarii, şi anume flexibil, intermediar şi sever.

Scenariul flexibil ar implica un embargo asupra livrărilor de arme şi restricţii asupra importurilor de diamante, metale preţioase, blănuri, caviar şi vodcă.

Cel de-al doilea scenariu prevede restricţii asupra comercializării de îngrăşăminte, produse chimice, anvelope şi nave ruseşti. În plus, acest scenariu ar mai prevedea interzicerea importurilor de cărbune rus şi impunerea unor restricţii pentru transportul maritim şi cel rutier, dar şi suspendarea provizorie a investiţiilor în sectorul energetic rus.

Cititi mai multe pe www.medifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-europeni-se-reunesc-pentru-a-decide-asupra-sanctiunilor-impotriva-rusiei-12653436
12653436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.