China presează băncile să înlocuiască serverele IBM cu branduri locale, într-o dispută cu SUA

Postat la 27 mai 2014 28 afişări

Guvernul de la Beijing exercită presiuni asupra băncilor din China să înlocuiască serverele produse de International Business Machines (IBM) cu branduri produse local, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

China presează băncile să înlocuiască serverele IBM cu branduri locale, într-o dispută cu SUA

 Presiunile Chinei în sectorul bancar reprezintă o nouă escaladare a disputei cu Statele Unite privind acuzaţiile de spionaj economic aduse mai multor ofiţei chinezi.

Agenţii guvernamentale, inclusiv banca centrală şi Ministerul de Finanţe, verifică dacă dependenţa băncilor comerciale de serverele IBM pune în pericol securitatea financiară a ţării, au afirmat patru surse.

Analiza autorităţilor din China se înscrie unei acţiuni mai ample de răspuns la inculparea de către SUA a cinci ofiţei chinezi pentru spionaj economic împotriva a şase companii americane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-preseaza-bancile-sa-inlocuiasca-serverele-ibm-cu-branduri-locale-intr-o-disputa-cu-sua-12653419
12653419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.