Dacian Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

Postat la 27 mai 2014 36 afişări

Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol, iar acesta ar trebui exploatat nu doar prin exportul de materie primă, ci şi prin procesarea producţiei, a declarat marţi, la finalul unei conferinţe, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

 "Când vorbim de o creştere a productivităţii agriculturii din Uniunea Europeană, în această parte din Europa (Europa de Est - n.r.) există încă un potenţial de productivitate care nu este valorificat. La nivelul producţiilor agricole la hectar ne situăm cam la o treime din producţia la hectar din Europa de Vest", a spus comisarul european.

În concluzie, a afirmat el, există un potenţial de producţie pe care şi Politica Agricolă Comună ar trebui să-l poată valorifica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dacian-ciolos-europa-de-est-valorifica-doar-o-treime-din-potentialul-agricol-12654470
12654470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.