Armata nigeriană a anunţat că ştie unde se află tinerele răpite

Postat la 27 mai 2014 26 afişări

Armata Nigeriei a anunţat luni că cele peste 200 de tinere răpite la mijlocul lui aprilie de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram au fost localizate, însă nu a precizat unde anume.

Armata nigeriană a anunţat că ştie unde se află tinerele răpite

 "Vestea bună pentru fete este că ştim unde se află, însă nu putem să vă spunem" locul, a declarat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene ale Nigeriei, mareşalul Alex Badeh, pentru jurnaliştii aflaţi în faţa Ministerului Apărării din Abuja.

Două sute şaptezeci şi şase de eleve - dintre care 223 se află şi acum în captivitate - au fost la mijlocul lui aprilie, la Chibok (nord-estul Nigeriei), fapt ce a stârnit o emoţie puternică la nivel internaţional, iar mai multe ţări s-au mobilizat în vederea găsirii acestora.

Preşedintele nigerian Goodluck Jonathan, criticat pentru lipsă de reacţie în acest caz, a exclus recent efectuarea unui schimb de prizonieri - tinerele în schimbul islamiştilor deţinuţi în închisorile statului - cu Boko Haram, o opţiune evocată de liderul grupării, Abubakar Shekau.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/armata-nigeriana-a-anuntat-ca-stie-unde-se-afla-tinerele-rapite-12653427
12653427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.