Papa Francisc: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune pentru pace, nu la o mediere

Postat la 27 mai 2014 21 afişări

Papa Francisc a explicat luni, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Orientul Mijlociu, că nu şi-a propus să organizeze "o mediere" atunci când i-a invitat la o rugăciune pentru pace la Vatican pe preşedintele isrelian, Shimon Peres, şi pe cel palestinian, Mahmoud Abbas.

Papa Francisc: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune pentru pace, nu la o mediere

 "Este vorba despre o întâlnire la Vatican pentru a ne ruga împreună, nu pentru a face o mediere. Este o rugăciune fără discuţii. După (rugăciune), fiecare se întoarce acasă", a explicat Papa, într-o conferinţă de presă organizată la bordul avionului care îl aducea la Roma.

Papa a salutat faptul că cei doi preşedinţi "au avut curajul să meargă mai departe", acceptând amândoi propunerea sa.

Întrebat de ce i-a invitat pe cei doi lideri după mesa de la Betleem, Papa a admis că "îi plac gesturile spontane".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-francisc-peres-si-abbas-au-fost-invitati-la-vatican-la-o-rugaciune-pentru-pace-nu-la-o-mediere-12653438
12653438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.