Lagarde: Reforma sectorului bancar este îngreunată de lobby-ul agresiv al industriei financiare

Postat la 27 mai 2014 35 afişări

Reformele pentru corectarea problemelor din sistemul bancar evidenţiate de criza din 2007-2009 sunt implementate prea lent şi sunt îngreunate de lobby-ul agresiv al industriei financiare, a declarat, marţi, directorul FMI, Christine Lagarde.

Lagarde: Reforma sectorului bancar este îngreunată de lobby-ul agresiv al industriei financiare

 Băncile deţin în prezent mai mult capital decât aveau la declanşarea crizei financiare, în timpul căreia statele au fost nevoite să intervină cu fonduri publice pentru a stabiliza sectorul financiar, a spus Lagarde, potrivit Reuters.

"Vestea proastă este că progresele sunt prea lente, iar încheierea este încă prea departe", a declarat Lagarde la un forum organizat la Londra.

Reforma sectorului bancar este complexă, dar este îngreunată şi de "reacţia agresivă a industriei financiare", precum şi de oboseala care se instalează fără îndoială într-un proces atât de lung, a spus directorul Fondului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lagarde-reforma-sectorului-bancar-este-ingreunata-de-lobby-ul-agresiv-al-industriei-financiare-12654562
12654562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.