Constantin: România foloseşte de până la 5 ori mai puţine îngrăşăminte la hectar decât alte state UE

Postat la 27 mai 2014 30 afişări

România are o productivitate agricolă mai mică decât multe ţări din UE şi pentru că foloseşte mai puţine îngrăşăminte la hectar, ceea ce reprezintă o grijă mai mare pentru mediu, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin: România foloseşte de până la 5 ori mai puţine îngrăşăminte la hectar decât alte state UE

 El a arătat că în România există în continuare potenţial de creştere, dar, în egală măsură, există o grijă pentru mediul înconjurător.

"Ne preocupăm şi de mediul înconjurător, dar avem nevoie de investiţii foarte mari în agricultură pentru a ajunge la o medie de productivitate aşa cum întâlnim în alte state europene", a afirmat Constantin.

Ministrul a explicat că nivelul subvenţiilor dn România este mai mic decât în alte state membre pentru că în momentul în care s-au făcut negocierile pentru subvenţii, în anii 2002-2003, producţia medie la hectar în România era la 2,6 tone la hectar, în timp ce în alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-romania-foloseste-de-pana-la-5-ori-mai-putine-ingrasaminte-la-hectar-decat-alte-state-ue-12653410
12653410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.