A murit unul dintre cei mai puternici şi bogaţi oameni de pe planetă. El făcea parte din cea mai bogată familie din lume

Postat la 26 februarie 2024 128 afişări

A murit unul dintre cei mai puternici şi bogaţi oameni de pe planetă. El făcea parte din cea mai bogată familie din lume

Moştenitor al dinastiei bancare, baronul Jacob Rothschild era un puternic susţinător al Israelului.

Antreprenorul deţinea un câmp de petrol în Golan. Finanţatorul, membru al Camerei Lorzilor, a murit la 87 de ani. El a încercat să pună în custodie bunurile oligarhului rus Hodorkovski, opozant al lui Putin.

Jacob Rothschild, în vârstă de 87 de ani, era finanţator, antreprenor şi membru al celebrei familii bancare, precum şi membru independent al Camerei Lorzilor britanici, în virtutea titlului de al 4-lea baron Rothschild, din 1991 până în 1998: anul în care o reformă, menită să reducă prezenţa membrilor Camerei Superioare la aproape zero de drept ereditar l-a lipsit de funcţie.

Fiul lui Victor, al treilea baron Rothschild, şi al unei femei creştine anglicane care s-a convertit la iudaismul observant prin căsătorie, Jacob a studiat la Universitatea Oxford şi apoi s-a pregătit ca finanţator în banca familiei, NM Rothschild & Sons, începând din 1963 şi apoi a creat propria sa companie, J Rothschild Assurance Group împreună cu Sir Mark Weinberg, în 1980.

Amintit de familia sa ca filantrop, a primit cele mai înalte onoruri britanice de la familia regală Windsor în timpul vieţii şi a deţinut, de asemenea, funcţii publice ca vicepreşedinte al grupul de televiziune Sky sau preşedintele comitetului de administratori al National Gallery, muzeul Londrei.

Luptă între urmaşi

„Tatăl nostru Iacov – au scris cei 4 copii într-un mesaj, precizând că înmormântarea va avea loc în privat, după ritul evreiesc – a fost o figură eminentă pentru multe persoane... ca un stimat finanţator, campion al artelor şi culturii, slujitor devotat al afacerilor publice, susţinător pasionat al activităţilor caritabile în Israel şi pentru cultura evreiască, ecologist entuziast, prieten, tată şi bunic iubit”.

Interesele sale de afaceri s-au legat, principal, de finanţe, dar au variat şi în alte sectoare, precum petrolul. A rămas în istorie cu acord semnat în 2003 pentru a încerca să pună în custodie (fără succes) activele oligarhului rus Mihail Hodorkovski, adversarul lui Vladimir Putin, înaintea de arestarea şi confiscarea de facto a grupului acestuia, Yukos.

Sau achiziţionarea, în 2013, de la guvernul israelian, prin compania Genie Energy, a dreptului exclusiv de exploatare a unui zăcământ de ţiţei din zona ocupată a Golanului sirian.

Clanul Rothschild este în mijlocul unei lupte pentru putere. Clanul Rothschild s-a împărţit în două şi este gata să se lupte pentru controlul industriei globale de wealth management, o miză de 250 de trilioane de dolari. În joc sunt banii bogaţilor din toată lumea, puterea şi prestigiul numelui Rothschild.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
familie,
bogati,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.