A început: Primul stat care interzice ambalajele din polistiren

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 martie 2019 182 afişări

A început: Primul stat care interzice ambalajele din polistiren

Statul american Maryland va deveni primul stat din lume care interzice ambalajele din polistiren.

Forul legislativ a aprobat deja proiectul de lege care propune această măsură prin care utilizarea caserolelor şi a paharelor din polistiren nu va mai fi permisă.

Legea a fost susţinută în principal de Brooke Lierman, membră a partidului Democrat, care susţine că scoaterea din uz a acestor produse este primul pas spre eliminarea ambalajelor de unică folosinţă.

„Ambalajele de unică folosinţă sufocă oceanele şi golfurile noastre”, a declarat Lierman pentru CNN. „Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a începe să reducem consumul şi pentru a diminua dependenţa noastră de astfel de ambalaje”.

Lierman spune că este a doua oară când propune această lege, însă doar acum opinia publică este pregătită să înţeleagă şi să ia în serios problema poluării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
interventie,
ambalaje,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.