Cioloş: Vâlcov şi Dragnea spun „puneţi companiile în Fondul Suveran, să le distribuim noi unde vrem”

Autor: Alexandru Costea Postat la 17 martie 2019 36 afişări

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, duminică la Constanţa, că PSD vrea să politizeze companiile de stat prin înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, iar soluţia ar fi un management corporatist. Liderul USR Dan Barna a spus că social-democraţii încearcă, prin Fond, să fure banii publici.

„După povestea aceea cu Mariu Chicoş Rostogan care aduna de la elevii din internat bani şi spunea «puneţi aici ca să nu vi fure alţii». Cam aşa este şi cu asta «hai, puneţi companiile acestea româneşti pe care le-am politizat atât cât am putut. Hai să le punem aici în Fondul acesta Suveran ca să nu le ia alţii. Să putem să le distribuim noi unde vrem». Cam aceasta este abordarea domnilor Vâlcov şi Dragnea cu acest Fond Suveran”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Constanţa.

Liderul PLUS s-a referit şi la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, care este vizată de politica economică a PSD, precizând că doreşte un management corporatist la aceste companii.

„Noi am vrut un management corporatist, adică unul profesionist, la Portul Constanţa şi în altă parte. Acesta este punctul de plecare a oricărui proiect în care vrei să pui în valoare companiile româneşti unde statul are acţiuni. Să te asiguri că aceste companii au un management competent şi că încep să realizeze profit. Apoi să te asiguri că acel profit este reinvestit ca să dezvolţi aceste companii şi să le creşti valoarea. Din momentul în care le-ai crescut valoarea, poţi să gândeşti o strategie despre cum faci ca acest capital al statului să contribuie la dezvoltarea României. Dar nu să le politizezi întâi şi după aia să le pui într-un Fond, să le ascunzi de fapt de orice abordare transparentă a modului în care ele funcţionează şi să decizi în ce direcţie duci aceste companii”, a explicat Cioloş.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CIOLOŞ,
FOND,
BARNA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.