2,1 milioane de salariaţi români, adică 60% din total, au salariul minim pe economie

Postat la 25 octombrie 2018 163 afişări

Creşterea salariului minim este mai mult o măsură antievaziune decât una socială.

2,1 milioane de salariaţi români, adică 60% din total, au salariul minim pe economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat ieri că majorarea salariului minim de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut lunar se va aplica de la 1 decembrie 2018 sau de la 1 ianuarie 2019, nu mai devreme.

În condiţiile în care 2,1 milioane de angajaţi din totalul celor 3,5 milioane de angajaţi din mediul privat, sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acte, măsura creşterii salariului minim este una antievaziune fiscală, nu una socială.

 

„Faptul că 60% dintre angajaţii din privat primesc salariul minim pe economie în prezent arată că această majorare a salariului minim este o măsură foarte bună“, a explicat Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu minim,
crestere,
angajati,
majorare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.