Fondatorii 7card au făcut o investiţie de 100.000 de euro pe piaţa spaţiilor de coworking

Autor: Andra Stroe Postat la 24 octombrie 2018 412 afişări

Andrei Creţu şi Iulian Cîrciumaru, cofondatorii 7card & V7 Capital, au pariat 100.000 de euro pe un spaţiu de coworking în centrul Bucureştiului: V7 Startup Studio.

Fondatorii 7card au făcut o investiţie de 100.000 de euro pe piaţa spaţiilor de coworking

Spaţiul are o capacitate de 50 de locuri şi reprezintă o investiţie de 100.000 de euro făcută de cei doi antreprenori, cu scopul de a susţine business-urile la început de drum şi de a-l transforma într-un incubator de afaceri în următorul an.

Membri au birouri flexibile de lucru şi acces la săli de şedinţă şi conferinţe, internet, bucătărie, spaţii de depozitare sau de relaxare şi bibliotecă. Pe lângă acestea, vor avea acces şi la beneficii oferite în parteneriat cu business-urile care vor avea biroul în hub.

V7 Startup Studio a fost gândit de arhitecţi ca un spaţiu modular, atât la mansardă cât şi la mezanin putând fi organizate diverse tipuri de evenimente, de la workshop-uri, cursuri în weekend, lansări de produs, sesiuni de pitching sau evenimente de networking. Investitorii şi-au propus ca lunar să organizeze 2-3 evenimente pentru comunitate şi în jur de 6-8 să fie organizate de alte companii.

„Cum putem face un spaţiu să fie viu, creativ, dar în acelaşi timp şi productiv? Cum putem crea o astfel de comunitate? Acestea erau întrebările noastre la început, când am văzut pentru prima dată spaţiul. Astfel am ajuns să creăm un Startup Studio, aşa cum ne place nouă să-l numim, un loc în care vii cu drag să lucrezi zi de zi, încercând să scalezi un business alături de alţi oameni la fel de pasionaţi ca şi tine de la care ai ce învăţa. Oricine are această motivaţie, este binevenit să lucreze din hub”, declară Andrei Creţu, cofondator 7card şi V7 Capital, fondul de investiţii care susţine şi investeşte în business-uri cu potenţial.

Hub-ul oferă atât  acces de scurtă durată (o jumătate de zi, o zi sau 10 zile/lună) cât şi abonamente lunare cu preţuri cuprinse între 15 euro-220 euro.

“O treime din locuri au fost ocupate înainte de deschidere datorită cererii mari care există pentru astfel de spaţii de lucru din Bucureşti, în special de oameni care ne cunoşteau şi s-au regăsit în conceptul nostru. Investiţia realizată din fondul de investiţii V7 Capital estimăm că va fi amortizată în aproximativ un an şi jumătate. Dar, pentru 2019, primul an întreg de funcţionare, sperăm să ajungem la o cifră de afaceri de 100.000 de euro”, precizează Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card & V7 Capital. 

În Bucureşti sunt în prezent 52 de spaţii de coworking , respectiv 45 în alte oraşe, cel mai multe, 13, fiind în Cluj-Napoca. Spre comparaţie, Ucraina are 99 de astfel de spaţii, iar Cehia, Austria şi Polonia câte 340 fiecare. În întreaga lume piaţa de coworking space reprezintă 1% din cea a birourilor, cu un număr de 15.000 locuri în prezent, cu estimări de până la 25.000 în 2025. Spaţiile de coworking au în prezent peste 1,2 milioane de rezidenţi în întreaga lume. Un procentaj de 35% din forţa de muncă din USA e freelance, iar în Franţa 50% din rezidenţii hub-urilor sunt angajaţi, nu antreprenori, ceea ce arată creşterea interesului pentru acest model de spaţiu comun de către companii. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitie,
spatii,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.