Povestea lui David Hall McConnell, fondatorul Avon

Autor: Andra Stroe Postat la 24 mai 2018 565 afişări

Cu siguranţă, majoritatea femeilor au consultat măcar o dată un catalog cu produse Avon, companie a cărei istorie a început în urmă cu peste 130 de ani. Până la comercializarea produselor cosmetice care i-au adus succesul, David Hall McConnell, fondatorul Avon, vindea o categorie total diferită de produse, însă ideea sa revoluţionară s-a transformat rapid într-una dintre cele mai mari afaceri de profil, răspândită la nivel mondial.

Povestea lui David Hall McConnell, fondatorul Avon

David Hall McConnell s-a născut pe 18 iulie 1858 în Oswego, New York, în familia unor imigranţi irlandezi, James şi Izabela (Hall) McConnell. McConnell a crescut la ferma tatălui său şi a urmat şcoala din districtul respectiv, apoi s-a înscris la şcoala normală din statul Oswego, plănuind să devină profesor de matematică.

În schimb, în 1879 a ales să intre în domeniul de business, ca agent de vânzări pentru o agenţie newyorkeză de cărţi. În 1883 s-a mutat în Atlanta, Georgia, unde a continuat să se ocupe de comerţul cu cărţi. Deoarece nu reuşea să obţină suficiente venituri, a început să adauge mostre de parfum gratuite produse de el însuşi, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Curând, antreprenorul a înţeles că femeile erau mai interesate de parfumuri decât de cărţi, aşa că i-a venit ideea de le vinde din uşă-n uşă, aşa cum proceda cu cărţile.

Astfel, în 1886, McConnel a înfiinţat o companie de parfumuri pe care le-a produs, o vreme, chiar în locuinţa sa. După un timp, a reuşit să deschidă un laborator de parfum în Suffern, New York. În 1892, la sugestia partenerului său de afaceri, a numit compania Perfume California Company. Curând, a adăugat o gamă nouă de produse cosmetice şi de toaletă pe care le vindea sub brandul CPC şi mai târziu a început să comercializeze odorizante şi diverse articole de casă, vândute sub brandul Perfection.

Primul agent de vânzări care a lucrat pentru McConnell a fost Persis Foster Eames Albee. În anii următori a avut şi mai mult succes şi, la moartea antreprenorului, peste 30.000 de agenţi comercializau produsele companiei, iar volumul vânzărilor era măsurat în milioane de dolari. Numele actual al companiei, Avon, a fost folosit pentru prima data pe 1 septembrie 1929, dar înregistrarea oficială a fost făcută abia pe 30 august 1932. McConnell a păstrat funcţiile de preşedinte, preşedinte al consiliului şi deţinătorul principal al Avon Allied Products, Inc. şi al companiilor afiliate acesteia până la moartea sa. A fost, de asemenea, trezorier al G.W. Camrick & Co., o companie producătoare de farmaceutice din Newark, New Jersey, şi director al companiei Holly Hill Fruit Products, Inc., din Davenport, Florida.

El a fost şi unul dintre fondatorii băncii naţionale Suffern, în cadrul căreia a deţinut mai multe funcţii de conducere. Pentru o perioadă, a fost superintendent al şcolilor din Suffern, preşedintele consiliului de educaţie Suffern şi trezorier al comitetului republican din districtul Rockland. În timpul primului război mondial, a fost preşedinte al consiliului de administraţie din Rockland County. McConnell a fost, de asemenea, cunoscut şi drept mason.

Fondatorul Avon s-a căsătorit cu Lucy Emma, la Chicago, pe 31 martie 1885 şi au avut trei copii: Edna Bertha, Doris Hall, şi David Hall McConnell Jr. A murit la Suffern, pe 20 ianuarie 1937.

În 2017, compania Avon Products a avut o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de dolari, conform statista.com, un număr de circa 26.000 de angajaţi răspândiţi la nivel mondial şi un total de aproximativ 6,4 milioane de reprezentanţi comerciali.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.