Unde e scutul anti-zapada?

Postat la 08 februarie 2010 40 afişări

Daca mai era nevoie de orice dovada, autoritatile romane au reusit sa ne arate din nou ca nu au niciun fel de interes si competenta sa rezolve problema zapezii. Solutia, de altfel si cea mai simpla, a fost inchiderea, fie ca e vorba de drumuri, porturi, scoli sau cai ferate.

Trenuri intarziate cu pana la 450 de minute si alte cateva sute de rute anulate. Mii de masini ramase pe drumurile inzapezite. Sute de camioane ramase la punctele de frontiera. Zeci de localitati izolate. Bolnavi la care ambulanta nu a mai putut sa ajunga. Stati linistiti! Si politicienii au avut probleme, si inca mari de tot. Vanghelie a avut "decat" insomnii din cauza zapezii, iar Radu Mazare a ramas inzapezit si, ce credeati, a pierdut avionul spre Rio unde il asteptau dansatoarele de samba. Nu-i asa ca acum parca nici vantul nu mai bate atat de tare?

Cu un asemenea bilant dupa doua zile de ninsori, am redescoperit cat de frumoasa e iarna. In afara de intrunirea pompoasa a unor comandamente de iarna, Guvernul si primariile s-au dovedit neputincioase in fata urgiei. Cel mai enervant este ca toata lumea da vina pe viscol. Cu siguranta, este un fenomen meteo unic in lume, specific doar Romaniei. Si mai enervant e ca nimeni nu isi asuma esecul si neputinta. Toata lumea acuza, altii sunt de vina, numai institutiile statului nu. Solutia a venit totusi in ultima clipa, tocmai de la ministrul Transporturilor care a recunoscut ca ar fi fost bine ca soselele tarii sa aiba copaci sau parapeti pe margini pentru a preveni inzapezirea autovehiculelor. Era si momentul sa aflam asta. Puteam sa aflam de la domnul Berceanu si ca frigul e rece, iar iarna ninge cu zapada. Sau mai bine ne-ar fi spus ce fac regii deszapezirilor, care stau linistiti la caldura, avand contracte de 1,7 miliarde de euro doar pentru drumurile nationale.

In situatia de fata, propun fie sa se decreteze ca iarna sa fie un anotimp in care circulatia cetatenilor intre orase este interzisa, fie sa ne obisnuim cu omatul si sa renuntam la contractele de sute de milioane de euro, fie sa ne mutam cu totii in Norvegia. Gratuit ar fi sa ne rugam la Cel de sus sau sa ne deszapezim noi nu doar trotuarele (cum multi inca nu o fac), ci, de ce nu, si drumurile sau autostrazile. Oricum, de altundeva n-o sa primim vreun ajutor.

P.S. Ministrul Berceanu ne anunta ca dupa Romania zapezilor dam in Romania gropilor: "Am dat toti banii pe deszapezire, sa nu ne intrebati la vara de ce nu reparam gropile".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
Razvan Muresan,
scut,
anti-zapada
/opinii/unde-e-scutul-anti-zapada-5487463
5487463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.