Sindromul salariilor mici

Postat la 12 mai 2009 44 afişări

Salariile scad in toata America. Unele dintre reducerile de salarii, precum returnarile de bani de catre lucratorii de la Chrysler, sunt pretul pentru ajutorul federal primit. Altele, ca tentativa de a obtine o reducere de salarii la The New York Times, sunt rezultatul discutiilor dintre angajatori si sindicate.

Totusi, sunt unii care scot in evidenta realitatea brutala a unei piete a muncii slabite: muncitorii nu-si permit sa protesteze cand li se reduc salariile, pentru ca nu cred ca mai pot sa gaseasca alte slujbe. Oricare ar fi motivele, scaderea salariilor este un simptom al unei economii bolnave. Si e un simptom ca economia devine si mai bolnava.

 

Dar sa le luam pe rand: bancurile cu privire la scaderea lefurilor se inmultesc, dar cat de extins este fenomenul? Raspunsul este: foarte extins.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant,
Paul Krugman
/opinii/sindromul-salariilor-mici-4352306
4352306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.