Harry Meintassis, partener, Meintassis Partners. Munţi, aripi şi rădăcini: un nou început pentru 2024 Cum să îţi transformi visele în realitate bazându-te pe aspecte fundamentale

Autor: Harry Meintassis Postat la 20 decembrie 2023 85 afişări

Harry Meintassis, partener, Meintassis Partners. Munţi, aripi şi rădăcini: un nou început pentru 2024 Cum să îţi transformi visele în realitate bazându-te pe aspecte fundamentale

Pe măsură ce tragem cortina peste 2023, cum te pregăteşti pentru 2024? Cum vei apărea ca lider şi vei scrie următorul capitol din viaţa ta? Uneori, secretul nu stă în planuri elaborate de acţiune, ci în a face corect lucrurile fundamentale.

Urcă muntele

Ni se spune că viaţa este despre „trăirea în momentul prezent”. În timp ce acest lucru este cu siguranţă important, este suficient? Atunci când eşti „în moment”, te bucuri de lucrurile bune din viaţa ta, în „aici şi acum”. Trăieşti intens şi profund experienţa momentului. Şi acesta este un sentiment minunat! Dar, în acelaşi timp, dacă eşti prea ataşat de moment, viziunea ta este limitată, ai tendinţa să reacţionezi, să fii prins în preferinţele şi antipatiile tale instantanee. Vezi copacii, nu pădurea. Trebuie să urci muntele - să poţi vedea cu adevărat ce se întâmplă, să ai o viziune mai largă, să vezi realitatea lucrurilor şi ceea ce contează cu adevărat. Nu confunda „percepţia”, propria ta fereastră îngustă de idei sau experienţe, cu „perspectiva” mai amplă a modului în care este cu adevărat lumea. În schimb, devino un strateg excelent, cineva care poate vedea mai departe în viitor, cu ochi limpezi ceea ce alţii nu pot. Vezi tipare - în oamenii din jurul tău, comportamentul lor, dinamica organizaţiei tale, a societăţii noastre, examinează propria ta modalitate de gândire. Măreşte-ţi orizontul pentru a te conecta cu lumea din jurul tău. Gândeşte-te la experienţele tale din acest an, la ceva care te-a marcat profund. Cum te-a afectat? Ce ai învăţat, cum te-a inspirat să creşti? De la distanţă, poţi vedea lumea şi pe tine însuţi într-un mod mai complet.

Întinde-ţi aripile

Fii curajos şi creativ. Ţinteşte stelele. Urmează-ţi cele mai sălbatice vise în locul obiectivelor uşoare sau plăcerilor confortabile. Adevărata libertate vine atunci când faci lucruri care au însemnătate pentru tine. Zboară sus şi găseşte magia în călătorie. Iubeşte aventura. Surprinde-te pe tine şi pe alţii. Fii pasionat de viaţă. Îndreaptă-ţi atenţia către vise imposibile şi îndrăzneşte să eşuezi în loc să urmăreşti doar obiective uşoare pentru a „reuşi”. Depăşeşte temerile care te ţin în loc: sunt suficient de bun? Cum par în ochii altora? Dă totul - la muncă, în noul tău proiect sau idee, în cartea pe care ai vrut întotdeauna să o scrii, în relaţiile pe care vrei să le construieşti. Depăşeşte-ţi limitele. Acest lucru îţi va oferi o mare împlinire şi un sentiment de putere. Ai o minte flexibilă, fii fluid, gata să schimbi jocul. Învaţă să transformi obstacolele în oportunităţi, provocările în învăţare.


„Nu ni se oferă înţelepciunea. Trebuie să o descoperim singuri după o călătorie prin sălbăticie pe care nimeni altcineva nu o poate face pentru noi.” Marcel Proust


Udă-ţi rădăcinile

După cum spune un proverb, „caracterul tău este destinul tău”. Acesta este fundamentul tău. Ţine minte: oamenii te vor recompensa pentru competenţă. Dar te vor iubi, te vor admira şi se vor încrede în tine pentru caracterul tău. Competenţa arată cât de bun eşti atunci când ai ceva de câştigat. Caracterul arată cât de bun eşti atunci când nu ai nimic de câştigat. Este cine eşti când nimeni nu se uită la tine. Acesta este ceea ce anticii greci numeau „Arete” - virtuţile superioare, cum ar fi curajul, generozitatea, măreţia şi forţa morală, care fac viaţa împlinită şi societăţile prospere. Ca lider, coboară din vârful piramidei şi devino „rădăcina” care hrăneşte copacul, ramurile şi frunzele - oamenii tăi. Ca fiinţă umană, angajează-te pentru idealuri demne, luptă pentru ceea ce este corect. Întotdeauna aspiră la excelenţă. Fii gata să-ţi accepţi şi să-ţi asumi greşelile. Prezintă-te zilnic cu intenţia de a fi acea persoană. Construieşte punţi cu alţii, fii cineva care îi uneşte pe oameni - într-o eră în care există prea multă separare şi judecată. Fii generos. Contribuie cu ceea ce câştigi din viaţa ta pentru un viitor mai bun pentru alţii. Fă-i să se simtă speciali. În dificultate, arată graţie, nu resentimente. Fii amabil, tandru, respectuos, iubitor.

Vor exista multe sfaturi despre cum să reuşeşti în noul an. Cu toate acestea, ceea ce contează cu adevărat este persoana în care te transformi în această călătorie, nu scopul final. Urcă muntele. Întinde-ţi aripile. Udă-ţi rădăcinile. Gândeşte mai mare. Ţinteşte să mergi mai sus. Sapă mai adânc. Navighează pe valurile schimbării şi fii mândru să faci ca anul 2024 să conteze. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.